Stonehenge


Geïnspireerd door de jaren 50 Tweed versterkers en de daarop gebaseerde Engelse tegenhangers hebben we een nieuwe versterker ontwikkeld welke de verschillende geluiden van deze rivalen zo goed mogelijk benaderd in één versterker. Aangedreven door een paar 6V6S of 5881 eindbuizen is er voldoende clean vermogen beschikbaar voor de meest uiteenlopende situaties.

De Class A stand geeft een vol gecomprimeerd geluid wat nauw samenspeelt met de aanslagtechniek, de Class AB stand heeft een groter clean vermogen en klinkt strakker. De twee kanalen hebben een gedeelde equalizer welke twee standen kent: de 'VINTAGE' stand met een losser en warmer geluid en de 'MODERN' stand waarin de bass wordt gereduceerd en het geluid bijtender over komt. De kanalen kunnen in de 'PLEXI' stand door gelust worden en met de individuele kanaalvolumes kan de juiste mix worden samengesteld. De 'PENTODE' stand combineert beide kanalen en simuleert de eigenschappen van een high-gain penthode voorversterker (De EF86 is hierin waarschijnlijk de meest bekende buis) met een warmer/romiger clean en drive geluid.

Het grootste nadeel van vele klassieke versterkers is dat pas op flink volume een enigszins drive geluid te krijgen, in het prototype is dit opgelost door het toepassen van een master volume welke de geluidskwaliteit niet aanpast en volledig uit het circuit is wanneer deze volledig open staat. Zo is er op elk gewenst volume een zeer overtuigend geluid in te stellen wat het onnodig maakt het volume op te moeten schroeven en de versterker dus breed inzetbaar maakt, van thuis tot op het podium.

specificaties


Vermogen: 15-30 Watt Class A, 20-40 Watt Class AB

Buizen: Power - 2x 6V6S of EL34, 1x GZ34, preamp - 3x 12AX7

Bediening: On/Off, Standby, Class A/Class AB, Master, Presence, Bass, Middle, Treble, Vintage/Modern mode, Volume I, Volume II, Pentode/Plexi mode

Extra's: Dubbele speaker outputs, impedantieschakelaar: 4, 8, 16 Ω, gebufferde seriële effects loop met volumeregeling (volledig true-bypassbaar)

Head cabinet: Berken multiplex (12mm), in zwarte tolex met 'salt and pepper' grille. Andere kleurstellingen op aanvraag

Optioneel cabinet: Ported 1x12, 2x10 or 2x12. Materiaal: Berken multiplex (12mm or 15mm)

Speaker(s): WGS of Celestion naar keuze

Foto's

 
Klik hier voor meer foto's. (Flashplayer noodzakelijk)